דוח שנתי – איך עושים זאת נכון ומתי?

הגשת הדו"ח השנתי למס הכנסה יכולה להישמע מסובכת מאוד למי שלא מכיר את התהליך. נכון, זה יכול להיות קצת בירוקרטי, צריך לא מעט מסמכים ואישורים אבל מדובר על מסמך חובה לעצמאיים, וגם יש להגיש אותו באופן מדויק. אז מהו אותו דוח שנתי ולמה אנחנו מגישים אותו, וגם, מה כדאי לדעת לפני שיוצאים לדרך? כל התשובות בהמשך.

 

מהו דו"ח שנתי ומדוע מגישים אותו?

לדו"ח השנתי אותו עצמאיים מחויבים להגיש למס הכנסה אחת לשנה קוראים גם טופס 1301. המטרה שלו היא אחת – לשקף למס הכנסה את כל הפעילות העסקית של העסק בשנה שקדמה להגשת הדו"ח. על פי הדוח מס הכנסה יכול לבצע חישוב מדויק לקבוע האם יש צורך בתשלום מס נוסף או האם יש דווקא צורך להחזיר מס עבור הפעילות הכלכלית של אותה שנה.

הדו"ח כולל את כל ההוצאות וההכנסות של העסק, הוא יכלול הוצאות על שכר עובדים, על הפרשות לביטוחים, על רווחים ועל הוצאות לתפעול העסק. יש להגיש אותו עד ל-30.4 של השנה העוקבת וכדאי לדעת שככל שמתנסים בהגשת הדו"ח, כך הוא הופך לפשוט יותר עם השנים.

 

מי צריך להגיש את הדו"ח?

את הדו"ח השנתי צריכים להגיש עוסקים פטורים, עוסקים מורשים וחברות. גם אנשים בעלי הכנסה גבוהה מחויבים בהגשת הדו"ח וההכנסה נקבעת על פי קביעה של רשות המיסים בכל שנה. עוד אנשים שצריכים לבצע הגשת דו"ח שנתי הם בעלי הכנסה מנכס שאינו דירה, למשל אדם שמחזיק בחנות והוא משכיר אותה לאדם אחר, וגם אנשים שיש להם הכנסות ורווחים מחוץ לישראל. גם בעלי מניות של חברות פרטיות מחויבים בהגשת הדו"ח.

 

מה צריך לכלול הדו"ח?

את הדו"ח ניתן להגיש באופן עצמאי או באמצעות רואה חשבון. יש למלא את הפרטים באופן מדויק ולא להחסיר שום פרט, שכן דוח שנתי שאינו מלא לא יוכל להתקבל על ידי רשות המיסים. בנוסף למילוי הפרטים הטכניים ובהם השם, הכתובת והטלפון, יש צורך למלא גם פרטים של בני הזוג ואת נתוני הרווחים וההוצאות, כמו כן צריך להוסיף לדו"ח מסמכים שונים, ניירת ונספחים שיעידו על נכונות הדיווח, גם המקרה הזה יש להקפיד להגיש את כל המסמכים על פי הנדרש. לאחר מילוי כל הפרטים ולאחר איסוף המסמכים השונים יש להגיש את הדו"ח למס הכנסה, פקיד שומה יעבור על המסמכים והנתונים ולאחר כמה חודשים מתעדכן האם יש צורך לשלם עוד מס או לקבל החזר מס על השנה שעברה.

 

כיצד ניתן להתכונן לדו"ח בצורה מיטבית לאורך השנה?

קודם כל כדאי לדעת – את כל המסמכים הקשורים לעסק יש לשמור באופן מסודר לאורך שנים, שכן רשות המיסים יכולה גם להתקשר אליכם לאחר כמה שנים ולבקש שתגיעו לדון במסמכים מסוימים. עוד כדאי לדעת – דוח שנתי מוחשב שהוא מוגש רק כאשר הוא מתקבל פיזית במשרדי מס הכנסה, לכן למרות האפשרות המקוונת, יש להגיש את הדו"ח גם פיזית. עוד דבר אחרון שכדאי לדעת הוא שניתן לבקש הארכה עבור הגשת שדו"ח שנתי במידה ולא הספקתם בזמן לאסוף את כל המסמכים. יש לעשות זאת כמה שיותר זמן מראש לפקיד השומה, זאת על מנת שהאישור להארכה יתקבל לפני מועד ההגשה המקורי שנקבע.

שתפו עכשיו!

שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email

טכניקות מניעת תזרים מזומנים בניהול כספים במיקור חוץ

אחת הטכניקות המרכזיות למניעת בעיות תזרים מזומנים בניהול פיננסי במיקור חוץ היא יישום אסטרטגיות תקצוב נכונות. על ידי יצירת תקציב מפורט המתאר את כל ההוצאות ומקורות ההכנסה, עסקים יכולים לעקוב טוב יותר אחר בריאותם הפיננסית ולהימנע מבעיות תזרימי מזומנים בלתי צפויות.

קרא עוד »

היתרונות הבלתי צפויים של מנשא אופניים לא מתקפל למטיילים ולרוכבים

דמיינו שאתם פורשים מפה על מכסה המנוע של המכונית שלכם, מתחקים אחר קווי המתאר המחוספסים שמבטיחים הרפתקה, בידיעה שהמסע שאתם עומדים לצאת אליו שואב את נשימתו מהסינרגיה המושלמת בין התשוקה שלכם לבין הציוד שלכם. עבור מטיילים ורוכבי אופניים מושבעים, האיחוד החלק הזה תלוי לעתים קרובות בגיבור אלמוני אחד: מנשא האופניים. לא סתם מנשא, אלא האמינות האיתנה של מנשא אופניים שאינו מתקפל. במקום שבו אחרים רואים רק פריט ציוד, אתה רואה בן לוויה איתן שמשפר את המסע. גלה את ההטבות הבלתי צפויות של בחירת מנשא אופניים שאינו מתקפל כדי לאבטח את הדו-גלגלי שלך כשאתה יוצא אל נופיה שובי הלב של ישראל

קרא עוד »

מיטות קומותיים הם פתרונות חוסכי מקום לבתים מודרניים

בעולם המהיר של היום, שבו החלל הוא פרימיום, חיוני להפיק את המרב מכל סנטימטר מרובע בבתים שלנו. פתרון גאוני אחד שעמד במבחן הזמן הוא מיטת הקומותיים הצנועה. מיטות קומותיים התפתחו מהעיצוב הבסיסי שלהן והפכו לפריטי ריהוט רב-תכליתי ומסוגננים המציעים פרקטיות מבלי להתפשר על אסתטיקה. בואו להתעמק בעולם של מיטות קומותיים ולחקור את היתרונות הרבים שלהן עבור בתים מודרניים.

קרא עוד »